Veelgestelde vragen


Hoe ziet een behandeling eruit?

Vooraf sturen wij per mail alle informatie over de behandeling met het toestemmingsformulier. Om tijd te besparen dien je dit in je eigen tijd voor de behandeling goed door te nemen en in te vullen. Als specialiste moeten wij jou medische achtergrond weten voordat je behandeld wordt. 

Je mag met make-up naar de afspraak komen zodat wij van te voren weten hoe jij het normaal verzorgd. Ook is het heel handig dat je foto's laat zien van de behandeling hoe jij het graag zou willen.

Om te beginnen wordt er een consultatie gedaan om om jouw wensen en verwachtingen te bespreken, We zullen ook voor en na de behandeling een foto maken voor jouw eigen dossier. Daarna wordt het voorgetekend om de gewenste vorm te bepalen, aan de hand van je gezichtsvorm en persoonlijke wensen. Dan kijken wij samen naar de juiste kleur. Pas als alles naar jouw volledige wens is beginnen we met pigmenteren.

 

Hoe lang blijft semi permanente make-up zitten?

Hoe lang het blijf zitten is bij iedereen verschillend. Het blijft over het algemeen 1 tot 2 jaar mooi. De intensiteit van semi permanente make-up zal in de loop van de tijd wel vervagen. Dit is afhankelijk van de huid, huidverzorging en lifestyle. Dit heeft ondermeer te maken met de natuurlijke celvernieuwing, het afweersysteem en invloed van UV-licht. Daarom adviseren wij om jaarlijks een touch-up handeling te laten doen zodat je er lang van kan genieten!

 

Is het eindresultaat meteen zichtbaar?

Nee, de eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat, dus schrik niet! Bij het bepalen van het pigment (kleur) zeggen wij liever te licht dan te donker. Mocht het zo zijn dat je ze na de eerste behandeling toch te licht vind, dan kunnen we bij de nabehandeling altijd donkerder maken. Door de natuurlijke celvernieuwing zullen de wenkbrauwen/deepliner na vervelling weer licht worden en na een periode van circa 3 tot 5 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. De intensiteit van de kleur van tot 70% afnemen binnen een week en de vorm ook kleiner. Wij werken ook met hoogwaardige pigmenten die nooit blauw of rood worden.

 

Hoelang duurt een behandeling?

Over het algemeen duurt een behandeling ongeveer 2,5 tot 3 uur inclusief consultatie, voortekenen, kleurkeuze, pigmentatie en afhandeling.

 

Doet het pijn?

Semi permanente make-up is niet geheel gevoelloos, maar wordt over het algemeen niet als pijn ervaren. Ons manier van werken is subtiel. Volgens GGD normen mag er niet met verdoving worden gewerkt. Toch gevoelig of bang voor pijn? Om de onaangename prikkels tot een minimum te beperken is er een verdovingscrème op recept verkrijgbaar bij je eigen huisarts. Dit mag door jezelf vooraf aangebracht worden zodat het in kan werken.

 

Waar moet ik rekening mee houden voor de behandeling?

Voor de behandeling:

  • Geen alcohol, drugs en cafeïne (koffie, energiedrank of andere dranken waar cafeïne in zit)
  • 48 uur geen bloedverdunners en pijnstillers
  • 1 week geen zonnebank / overmatige zon
  • Heb je botox of fillers? De wachttijd tussen botox / fillers en SPMU is 4 weken.
  • Plan je SPMU afspraak minimaal 2 weken voor en na COVID19 vaccinatie omdat je eventuele negatieve bijwerkingen kunt krijgen op je behandeling. Dit is volledig op eigen risico.

 

Is er een speciale nazorg na de behandeling?

In principe hoeft de huid na het aanbrengen van permanente make-up geen speciale behandelingen te ondergaan. Door de naald ontstaat er kleine wondjes in je huid. Hygiëne is daarom heel belangrijk.

  • 1 week de behandelde gebied droog en schoon houden, niet sporten
  • Niet aan de korstjes zitten!
  • Wanneer het volledig verveld is het weer toegestaan om het behandelde gebied nat te maken, make-up + verzorgingsproducten te gebruiken en te sporten
  • 4 weken geen sauna en zon(nebank), overmatige zon vermijden
  • Mocht het nat worden, voorzichtig droog deppen met een schone handdoek of tissue

 

Het is niet verplicht om een aftercare crème te gebruiken. Bij voorkeur mag je het gebruiken om het te beschermen. Omdat je het behandelde gebied altijd schoon wil behouden breng het altijd aan met een wattenstaafje en gooi het daarna weg. Herbruik het wattenstaafje dus niet!

Tip: Bescherm je semi permanente make-up met zonnebrandcreme of sunblock met een hoge factor

 

Waarbij mag de micropigmentatie behandeling niet uitgevoerd worden?

Een contra-indicatie is een aandoening of een bepaalde omstandigheden van de huid of het lichaam waarbij de micropigmentatie behandeling niet uitgevoerd mag worden: Bij twijfel behoort de behandeling te worden uitgesteld en behoort er medisch advies te worden ingewonnen.

 

Laat geen permanente make-up aanbrengen:

  • bij zwangerschap / wanneer je borstvoeding geeft
  • wanneer je onder invloed bent van alcohol of drugs bent
  • op een moedervlek of een litteken dat is overgebleven na het verwijderen van een melanoom


De volgende omstandigheden of aandoeningen brengen mogelijk een hoger risico van complicaties met
zich mee:

  1. Huid:
    a) huidinfectie ongeacht de locatie en de soort infectie
    b) allergieën (geef aan of u een allergie hebt, bijvoorbeeld latexallergie, allergie voor metalen
    en conserveringsmiddelen)
    c) huiddelen die beschadigd of abnormaal lijken, waaronder moedervlekken
    d) eventuele huidziekten die actief zijn (bijvoorbeeld eczeem, psoriasis)
    e) huiddelen die onderworpen zijn geweest aan plastische chirurgie of radiotherapie met
    inbegrip van recente littekens en keloïden (blijkens medisch advies)
    f) een eerdere plek waar permanente make-up is aangebracht die nog niet volledig is genezen
    g) een plek waar onlangs permanente make-up is weggelaserd of met een andere methode is
    weggehaald indien de wond nog niet is genezen
  2. Algemene aandoeningen:
    a) hemofilie of een andere stollingsziekte
    b) epilepsie, hart- en vaatziekten
    c) bekende allergieën (bijvoorbeeld latexallergie)
    d) diabetes
    e) een auto-immuunziekte
    f) immunosuppressie en aandoeningen met een gecompromitteerd immuunsysteem
    g) sarcoïdose
    Indien een van de bovenstaande omstandigheden of aandoeningen op u van toepassing is en u toch
    permanente make-up wenst, raadpleeg dan eerst uw arts en vraag advies.

 

Bij littekens behandelen we het pas als het ouder is dan 1 jaar. Houdt rekening wel rekening mee dat het litteken stugger is en daarom vaak moeilijker pakt dan een normale huid. Semi-permanenten make-up kan er wel voor zorgen dat het litteken minder op valt.

 

 

Teneinde om er voor te zorgen dat je permanente make-up optimaal zal zijn hebben wij een overzicht voor jou samengesteld met de richtlijnen voor de nazorg met het inktpaspoort.